Otoplastika – Korekcija uški

Ne dozvolite da odstojeće uši narušavaju Vaše samopouzdanje i odvažite se kirurški riješiti taj nedostatak.

Do savršenih ušiju u svega pola sata!

Otoplastikom ispravljamo nepravilnu strukturu uški i ono najvažnije postavljamo pretjerano istaknute uške prema van u smjeru bližem glavi te tako rješavamo problem.
Zahvat kao zahvat je jedan od najčešće izvođenih zahvata u estetskoj medicini i traje (ovisno o kompleksnosti zahvata) između pola sata do sat vremena.

Otoplastika

Problem odstojećih uški vidi se u najranijoj dobi. Kod djece se već u trećoj-četvrtoj godine može jasno reći hoće li djetetove uši biti odstojeće, jer rast i razvoj uha završava u četvrtoj godini.

 

Prva ozbiljnija dječja socijalizacija započinje u toj dobi i izrugivanje djece oko odstojećih ušiju zna biti velika trauma, kako za dijete tako i za njegove roditelje, stoga se većina roditelja odlučuje za korigiranje i operaciju ušiju u predškolskoj dobi.

 

Zahvat korigiranja takve anomalije kod djece i odraslih naziva se otoplastika. Zahvat se kod odraslih radi u lokalnoj anesteziji, a kod manje djece u općoj. Otoplastika se može izvršiti s više tehnika, ali bitan je prvi pregled i konzultacije kod dr. na kojoj će pacijentu biti podrobno objašnjeni koraci. Zahvat kao zahvat je jedan od najčešće izvođenih zahvata u estetskoj medicini i traje (ovisno o kompleksnosti zahvata) između pola sata do sat vremena.

 

Otoplastika može poboljšati oblik uške, položaj pa i njen volumen. Otoplastikom ispravljamo nepravilnu strukturu uški i, ono najvažnije, postavljamo pretjerano istaknute uške prema van u smjeru bližem glavi te tako rješavamo problem. Svatko tko je svjestan ove mane, bilo to dijete u najranijoj dobi ili odrastao čovjek, mora znati da je operacija skoro pa rutinskog tipa i uspješnost skoro 98 %. Ako pacijent želi riješiti problem:

 

 • Uški s velikim naborima i izraženog reljefnog tipa hrskavice
 • Rastegnute ili amorfne uške
 • Male uške
 • Nezadovoljstvo prethodnom operacijom uški
 • Nesimetričnih uški

 

Dental centar Ostojić prava je adresa za rješavanje te estetske anomalije.

Kako smo već prije napomenuli, zahvat traje između 30 – 60 minuta. Učini se mali rez iza ušiju i povuče se hrskavica unatrag prema glavi te se ista pozicionira na točno željeno mjesto u dogovoru s pacijentovim željama i mogućnosti fizionomije uški. Nakon dobivene željene estetike mjesto reza i povlačenja kože se šiva te se ti isti šavovi ostavljaju da bi držali uho u svom novom položaju.

 

Pacijent će biti omotan sa zavojima kako bi se uho nakon operacije fiksiralo i onemogućilo njegovo pomicanje. Šavovi se skidaju unutar tjedan dana. Mogući su lagani bolovi nakon operacije, svrbež ispod zavoja, ali ništa jače. Odrasle se osobe nakon tjedan dana mogu normalno vratiti svojim svakodnevnim obvezama, a djeca, ako pohađaju vrtić ili školu također mogu nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima.

 

Prije operacije treba:

 • Izbjegavati acetilsalicilnu kiselinu (Aspirin)
 • Ako odrasla osoba puši – prestati najmanje 2-3 dana prije i nakon operacije
 • Izbjegavati protuupalne lijekove.

 

Nakon operacije:

 • Treba spavati u uspravnom povišenom položaju – nikako na bok, odnosno ne stvarati pritisak na uši nakon operacije
 • Pranje kose je dozvoljeno nakon tjedan dana (nakon skidanja zavoja)
 • Nositi elastičnu traku, koja se daje nakon skidanja zavoja i služi kao svojevrsni fiksator, najmanje 3-4 tjedna
 • Biti svjesni da je rezultat dobiven otoplastikom – trajan!
 • Koristiti tablete protiv bolova nakon operacije najviše tri dana (bolovi nakon operacije nestaju već unutar 24 sata)
 • Držati se uputa liječnika i termina za previjanje rane

 

Prepustite se u ruke vrhunskih stručnjaka i riješite svoj ili djetetov estetski problem koji može biti veliki psihički uteg. Modelacija hrskavice te priljubljivanje ušne školjke bliže glavi bezbolan je zahvat, a u kratkom roku poboljšava kvalitetu života i sam cjelokupan estetski izgled osobe!

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

embedgooglemap.net

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjelja

Zatvoreno

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

embedgooglemap.net