Dental Centar Ostojić d.o.o.
Resnički put 48, 10 000 Zagreb

Otoplastika – Korekcija uški

Ne dozvolite da odstojeće uši narušavaju Vaše samopouzdanje i odvažite se kirurški riješiti taj nedostatak.

_

Do savršenih ušiju u svega pola sata!

Otoplastikom ispravljamo nepravilnu strukturu uški i ono najvažnije postavljamo pretjerano istaknute uške prema van u smjeru bližem ka glavi te tako rješavamo problem.

Zahvat kao zahvat je jedan od najčešći izvođenih zahvata u estetskoj medicini i traje svega (ovisno o kompleksnosti zahvata) između pola sata do sat vremena.

Otoplastika

Problem odstojećih uški vidi se u najranijoj dobi. Kod djece se već u trećoj-četvrtoj godine može jasno reći da li će djetetove uši biti odstojeće, jer rast i razvoj uha završava u četvrtoj godini.

Prva ozbiljnija dječja socijalizacija započinje u toj dobi i izrugivanje djece oko odstojećih ušiju zna biti velika trauma što za dijete tako i za njegove roditelje, stoga se većina roditelja odlučuje za korigiranje i operaciju ušiju u predškolskoj dobi.

Zahvat korigiranja takve anomalije kod djece i odraslih naziva se otoplastika. Zahvat se kod odraslih radi u lokalnoj anesteziji, a kod manje djece u općoj. Otoplastika se može izvršiti s više tehnika, ali bitan je prvi pregled i konzultacije kod dr. na kojoj će pacijentu biti podrobno objašnjeni koraci. Zahvat kao zahvat je jedan od najčešći izvođenih zahvata u estetskoj medicini i traje svega (ovisno o kompleksnosti zahvata) između pola sata do sat vremena.

Otoplastika može poboljšati oblik uške, položaj pa i njen volumen. Otoplastikom ispravljamo nepravilnu strukturu uški i ono najvažnije postavljamo pretjerano istaknute uške prema van u smjeru bližem ka glavi te tako rješavamo problem. Svatko tko je svjestan ove mane, bilo to dijete u najranijoj dobi ili odrastao čovjek, mora znati da je operacija skoro pa rutinskog tipa i uspješnost skoro 98%. Ako pacijent želi riješiti problem:

 

 • Uški s velikim naborima i izraženog reljefnog tipa hrskavice
 • Rastegnute ili amorfne uške
 • Male uške
 • Nezadovoljstvo prethodnom operacijom uški
 • Nesimetričnih uški

 

Dental Centar Ostojić je prava adresa za rješavanje te estetske anomalije.

 

Kako smo već prije napomenuli, zahvat traje između 30 – 60 minuta. Učini se mali rez iza ušiju i povuče se hrskavica unatrag prema glavi te se ista pozicionira na točno željeno mjesto u dogovoru s pacijentovim željama i mogućnosti fizionomije uški. Nakon dobivene željene estetike mjesto reza i povlačenja kože se šiva te se ti isti šavovi ostavljaju da bi držali uho u svom novom položaju.

Pacijent će biti omotan sa zavojima kako bi se uho nakon operacije fiksiralo i onemogućilo njegovo pomicanje. Šavovi se skidaju unutar tjedan dana. Mogući su lagani bolovi nakon operacije, svrbež ispod zavoja, ali ništa jače. Odrasle se osobe nakon tjedan dana mogu normalno vratiti svojim svakodnevnim obvezama, a djeca ako pohađaju vrtić ili školu također mogu nastaviti sa svojim.

 

Prije operacije treba:

 • Izbjegavati acetilsalicilnu kiselinu (Aspirin)
 • Ako odrasla osoba puši – prestati najmanje 2-3 dana prije i nakon operacije
 • Izbjegavati protuupalne lijekove.

 

Nakon operacije:

 • Treba spavati u uspravnom povišenom položaju – nikako na bok odnosno stvarati pritisak na uši nakon operacije

 • Pranje kose je dozvoljeno nakon tjedan dana (nakon skidanja zavoja)
 • Nositi elastičnu traku najmanje 3-4 tjedna koja se daje nakon skidanja zavoja i služi kao svojevrsni fiksator
 • Biti svjesni da je rezultat dobiven otoplastikom – trajan!
 • Koristiti tablete protiv bolova nakon operacije najviše tri dana (bolovi nakon operacije nestaju već unutar 24 sata)

 • Držati se uputa liječnika i termina za previjanje rane

 

Prepustite se u ruke vrhunskih stručnjaka i riješite svoj ili djetetov estetski problem koji može biti veliki psihički uteg. Modelacijom hrskavice te priljubljivanjem ušne školjke ka glavi bezbolan je, a u kratkom roku poboljšava kvalitetu života i sam cjelokupan estetski izgled osobe!

Usluge estetske medicine

Mezoterapija

Uskoro u ponudi

Blefaroplastika

Uskoro u ponudi

Otoplastika

Uskoro u ponudi

Uklanjanje kožnih promjena

Uskoro u ponudi

Drakula lift

Uskoro u ponudi

Estetska dermatologija

Uskoro u ponudi

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno