Botulinski tretmani

Uklonite sitne i duboke bore te poboljšajte konture lica i očiju.

Zaustavite bore i starenje kože!

Uklonite sitne i duboke bore na licu te poboljšajte konture lica i očiju. Uklonite bore na nosu te podignite obrve i kutove usana botulinskim tretmanom u Dental Centru Ostojić. Botulinskim tretmanom se također možete riješiti i pretjeranog znojenja.

Botulinski tretmani

Sigurni smo da danas nema osobe koja nije čula za botoks. Botulin je pročišćeni enzim koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Njegova primjena u estetskoj medicini u potpunosti je sigurna jer se koristi u pročišćenim dozama.

 

  1. godine američki oftalmolog Alan B. Scott početo je koristiti pročišćeni toksin u zahvatima blefaroplastike da bi uklonio višak kože oko očnih kapaka. 1989. godine američki farmaceutski gigant Allergan dobiva odobrenje od FDA (Američke agencije za hranu i lijekove) za korištenje botulinum toksina u medicinske svrhe pod patentiranim imenom – botoks. Iste te godine u Kaliforniji je estetski kirurg Richard Clark prvi puta primijenio botoks u estetskoj medicini i od onda kreće njegova svjetska primjena te započinje prava era nekirurške estetske medicine.

 

Tijekom godina koža gubi na elastičnosti. Pojava prvih bora je prvi sigurni znak starenja, što je u modernom zapadnom svijetu veliki problem. Imperativ za što boljim i mladolikijim izgledom stvara potražnju za bržim, minimalno invazivnim i učinkovitim rješenjima, a botoks je tu itekako pronašao svoje mjesto.

Uklanja sitne i duboke bore, poboljšava konture lica i očiju. Dodatno može ukloniti bore na nosu te podignuti obrve i kutove usana. Aplikacije botoksa uključuju i spuštanje usana kod kojih se pojavljuje Gummy smile, te sužavanje lica kod onih koji imaju previše izraženu muskulaturu za žvakanje. Koristi se i kao tretman protiv pretjeranog znojenja. Pacijenti koji su kandidati za botoks su osobe oba spola koje se žele riješiti početnih znakova starenja, koje boluju od migrena, koje žele riješiti podočnjake ispod očiju, liječiti učestale migrene, pretjerano znojenje.

 

Benefit aplikacije botoksa su brzi i odlični rezultati, vidljivi za oko 3 dana, a traju 6 mjeseci. Nakon toga tretman se može ponoviti. Danas je botox cjenovno puno pristupačniji pa se klijenti uvijek vraćaju jer se naviknu na jako željene savršene rezultate. Omogućava svjež, mladolik izgled.

 

Danas se svi boje onog smrznutog i balzamiranog izgleda koji je bio in u devedesetim godinama prošlog stoljeća pa se puno ljudi i dalje boji primijeniti botulin na vlastitoj koži, ali on se danas koristi puno razumnije i u količinama koje ispravljaju neželjene nepravilnosti, ali težnja je i cilj izgledati što prirodnije. Taj pročišćeni protein siguran je i svima ga toplo preporučujemo!

 

Nuspojava nakon tretmana botulinom gotovo da nema. Nakon tretmana injekcijama postoji mogućnost jačeg ili slabijeg crvenila koje u kratkom roku nestaje. Postoji mogućnost laganih glavobolja, eventualnih manjih hematoma, osjećaj zategnutosti kože, ali one su rijetka nuspojava i prolaze kroz par dana.

Oporavak nakon tretmana:

 

  • Treba izbjegavati kozmetička čišćenja lica
  • Izbjegavati plivanje u bazenu/moru, ronjenje
  • Ne nanositi kreme na lice
  • Izbjegavati unošenje većih količina alkohola
  • Nakon zahvata dan-dva ne odlaziti u teretanu
  • Nakon zahvata bilo bi dobro idućih šest sata ne spavati u ležećem položaju, nego u povišenom.
  • Izbjegavati saune, solarije bar tjedan dana nakon tretmana

 

 

Ako imate bilo kakvih nedoumica ili Vam se pojave neke nuspojave koje nisu ovdje navedene, slobodno nas kontaktirajte i zakažite kontrolni pregled!

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

embedgooglemap.net

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjelja

Zatvoreno

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

embedgooglemap.net